举报
#include "DSP2833x_Device.h" // DSP2833x Headerfile Include File #include "DSP2833x_Examples.h" // DSP2833x Examples Include File #include "math.h" //=========================================================================== #define SYSTEM_CLK 150000000 //cpu frequency #define Dead_Time 800 //dead time #define PI 3.1415926 //pi value //=========================================================================== Uint16 CarryRatio=160; // carries ratio float xn=0.0000; Uint16 temp=0; float ModRatio=0.6; //modlation ratio Uint16 EpwmDiv=2; //epwm clock dive rate float F_Out=50.0; //frequency of output //=========================================================================== interrupt void Epwm1int_isr(void); //epwm1 interrupt interrupt void Epwm2int_isr(void); //epwm2 interrupt interrupt void Epwm3int_isr(void); //epwm3 interrupt void Epwm1Setup(void); void Epwm2Setup(void); void Epwm3Setup(void); //=========================================================================== void main(void){ // Step 1. Initialize System Control: InitSysCtrl(); // Step 2. Initalize GPIO: InitGpio(); // Skipped for this example InitXintf16Gpio(); //zq // Step 3. Clear all interrupts and initialize PIE vector table: DINT; InitPieCtrl(); IER = 0x0000; IFR = 0x0000; // Initialize the PIE vector table with pointers to the shell Interrupt InitPieVectTable(); // Interrupts that are used in this example are re-mapped to EALLOW; // This is needed to write to EALLOW protected registers PieVectTable.EPWM1_INT = &Epwm1int_isr; PieVectTable.EPWM2_INT = &Epwm2int_isr; PieVectTable.EPWM3_INT = &Epwm3int_isr; Epwm1Setup(); Epwm2Setup(); Epwm3Setup(); EPwm1Regs.TBCTR=0; EPwm1Regs.TBCTL.bit.SWFSYNC=1; // generate a soft synch EDIS; // This is needed to disable write to EALLOW protected registers PieCtrlRegs.PIECTRL.bit.ENPIE = 1; PieCtrlRegs.PIEIER3.bit.INTx1 = 1; PieCtrlRegs.PIEIER3.bit.INTx2 = 1; PieCtrlRegs.PIEIER3.bit.INTx3 = 1; //enable core interrupt enable register : group 3 is enabled IER |= M_INT3; EINT; // Enable Global interrupt INTM ERTM; // Enable Global realtime interrupt DBGM InitEPwmGpio(); for(; 1;) { } } //=========================================================================== void Epwm1Setup(void){ //Time base configuration EPwm1Regs.TBPRD=(SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1; EPwm1Regs.TBPHS.half.TBPHS=0; //phase equal 0 EPwm1Regs.TBCTL.bit.CTRMODE=TB_COUNT_UPDOWN; //UpDownMoudle if(EpwmDiv==1)EPwm1Regs.TBCTL.bit.HSPCLKDIV=0; else EPwm1Regs.TBCTL.bit.HSPCLKDIV=EpwmDiv/2; EPwm1Regs.TBCTL.bit.PRDLD=TB_SHADOW; // shadow the accesses register TBPRD the to read or write EPwm1Regs.TBCTL.bit.FREE_SOFT=3; //time basic run free EPwm1Regs.TBCTL.bit.PHSDIR=1;//count up after a syncy EPwm1Regs.TBCTL.bit.PHSEN=1; // EPwm1Regs.TBCTL.bit.SYNCOSEL=TB_CTR_ZERO; //master EPwm1Regs.TBCTR=0; //compare register configuration EPwm1Regs.CMPCTL.bit.SHDWAMODE = CC_SHADOW; // Load registers every ZERO //EPwm1Regs.CMPCTL.bit.SHDWBMODE = CC_SHADOW; EPwm1Regs.CMPCTL.bit.LOADAMODE = CC_CTR_PRD; //EPwm1Regs.CMPCTL.bit.LOADBMODE = CC_CTR_PRD; EPwm1Regs.CMPA.half.CMPA=(Uint16)((sin((xn/CarryRatio)*2*PI)*ModRatio+0.5)*((SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1)); //action qualifier configuration EPwm1Regs.AQCTLA.bit.CAU = AQ_CLEAR; // Set PWM1A on Zero EPwm1Regs.AQCTLA.bit.CAD = AQ_SET; //EPwm1Regs.AQCTLB.bit.CAU = AQ_SET; //EPwm1Regs.AQCTLB.bit.CAD = AQ_CLEAR; //dead band register configuration EPwm1Regs.DBCTL.bit.OUT_MODE = DB_FULL_ENABLE; EPwm1Regs.DBCTL.bit.POLSEL = DB_ACTV_HIC; EPwm1Regs.DBCTL.bit.IN_MODE = DBA_ALL; EPwm1Regs.DBRED = Dead_Time; EPwm1Regs.DBFED = Dead_Time; //trip zone register configuration //event trigger register configuration EPwm1Regs.ETSEL.bit.INTSEL = 1; EPwm1Regs.ETSEL.bit.INTEN = 1; EPwm1Regs.ETPS.bit.INTPRD = 1; EPwm1Regs.ETCLR.bit.INT = 1; } void Epwm2Setup(void){ //Time base configuration EPwm2Regs.TBPRD=(SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1; EPwm2Regs.TBPHS.half.TBPHS=0; //phase equal 0 EPwm2Regs.TBCTL.bit.CTRMODE=TB_COUNT_UPDOWN; //UpDownMoudle if(EpwmDiv==1)EPwm2Regs.TBCTL.bit.HSPCLKDIV=0; else EPwm2Regs.TBCTL.bit.HSPCLKDIV=EpwmDiv/2; EPwm2Regs.TBCTL.bit.PRDLD=TB_SHADOW; // shadow the accesses register TBPRD the to read or write EPwm2Regs.TBCTL.bit.FREE_SOFT=3; //time basic run free EPwm2Regs.TBCTL.bit.PHSDIR=1;//count up after a syncy EPwm2Regs.TBCTL.bit.PHSEN=1; // EPwm2Regs.TBCTL.bit.SYNCOSEL=TB_SYNC_IN; //master EPwm2Regs.TBCTR=0; //compare register configuration EPwm2Regs.CMPCTL.bit.SHDWAMODE = CC_SHADOW; // Load registers every ZERO //EPwm1Regs.CMPCTL.bit.SHDWBMODE = CC_SHADOW; EPwm2Regs.CMPCTL.bit.LOADAMODE = CC_CTR_PRD; //EPwm1Regs.CMPCTL.bit.LOADBMODE = CC_CTR_PRD; EPwm2Regs.CMPA.half.CMPA=(Uint16)((sin((xn/CarryRatio+0.1/0.3)*2*PI)*ModRatio+0.5)*((SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1)); //action qualifier configuration EPwm2Regs.AQCTLA.bit.CAU = AQ_CLEAR; // Set PWM1A on Zero EPwm2Regs.AQCTLA.bit.CAD = AQ_SET; //EPwm2Regs.AQCTLB.bit.CAU = AQ_SET; //EPwm2Regs.AQCTLB.bit.CAD = AQ_CLEAR; //dead band register configuration EPwm2Regs.DBCTL.bit.OUT_MODE = DB_FULL_ENABLE; EPwm2Regs.DBCTL.bit.POLSEL = DB_ACTV_HIC; EPwm2Regs.DBCTL.bit.IN_MODE = DBA_ALL; EPwm2Regs.DBRED = Dead_Time; EPwm2Regs.DBFED = Dead_Time; //trip zone register configuration //event trigger register configuration EPwm2Regs.ETSEL.bit.INTSEL = 1; EPwm2Regs.ETSEL.bit.INTEN = 1; EPwm2Regs.ETPS.bit.INTPRD = 1; EPwm2Regs.ETCLR.bit.INT = 1; } void Epwm3Setup(void){ //Time base configuration EPwm3Regs.TBPRD=(SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1; EPwm3Regs.TBPHS.half.TBPHS=0; //phase equal 0 EPwm3Regs.TBCTL.bit.CTRMODE=TB_COUNT_UPDOWN; if(EpwmDiv==1)EPwm3Regs.TBCTL.bit.HSPCLKDIV=0; else EPwm3Regs.TBCTL.bit.HSPCLKDIV=EpwmDiv/2; //UpDownMoudle EPwm3Regs.TBCTL.bit.PRDLD=TB_SHADOW; // shadow the accesses register TBPRD the to read or write EPwm3Regs.TBCTL.bit.FREE_SOFT=3; //time basic run free EPwm3Regs.TBCTL.bit.PHSDIR=1;//count up after a syncy EPwm3Regs.TBCTL.bit.PHSEN=1; EPwm3Regs.TBCTL.bit.SYNCOSEL=TB_SYNC_IN; //slave EPwm3Regs.TBCTR=0; //compare register configuration EPwm3Regs.CMPCTL.bit.SHDWAMODE = CC_SHADOW; // Load registers every ZERO //EPwm3Regs.CMPCTL.bit.SHDWBMODE = CC_SHADOW; EPwm3Regs.CMPCTL.bit.LOADAMODE = CC_CTR_PRD; //EPwm3Regs.CMPCTL.bit.LOADBMODE = CC_CTR_PRD; EPwm3Regs.CMPA.half.CMPA=(Uint16)((sin((xn/CarryRatio+0.2/0.3)*2*PI)*ModRatio+0.5)*((SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1)); //action qualifier configuration EPwm3Regs.AQCTLA.bit.CAU = AQ_CLEAR; // Set PWM1A on Zero EPwm3Regs.AQCTLA.bit.CAD = AQ_SET; //EPwm1Regs.AQCTLB.bit.CAU = AQ_SET; //EPwm1Regs.AQCTLB.bit.CAD = AQ_CLEAR; //dead band register configuration EPwm3Regs.DBCTL.bit.OUT_MODE = DB_FULL_ENABLE; EPwm3Regs.DBCTL.bit.POLSEL = DB_ACTV_HIC; EPwm3Regs.DBCTL.bit.IN_MODE = DBA_ALL; EPwm3Regs.DBRED = Dead_Time; EPwm3Regs.DBFED = Dead_Time; //trip zone register configuration //event trigger register configuration EPwm3Regs.ETSEL.bit.INTSEL = 1; EPwm3Regs.ETSEL.bit.INTEN = 1; EPwm3Regs.ETPS.bit.INTPRD = 1; EPwm3Regs.ETCLR.bit.INT = 1; } //=========================================================================== interrupt void Epwm1int_isr(void){ //epwm1 interrupt EALLOW; EPwm1Regs.ETCLR.bit.INT = 1; EDIS; xn++; if(xn==CarryRatio)xn=0; EPwm1Regs.CMPA.half.CMPA=(Uint16)((sin((xn/CarryRatio)*2*PI)*ModRatio+0.5)*((SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1)); //enable other interrupt get be done in group 3 PieCtrlRegs.PIEACK.all = PIEACK_GROUP3; } interrupt void Epwm2int_isr(void){ //epwm2 interrupt EALLOW; EPwm2Regs.ETCLR.bit.INT = 1; EDIS; EPwm2Regs.CMPA.half.CMPA=(Uint16)((sin((xn/CarryRatio+0.1/0.3)*2*PI)*ModRatio+0.5)*((SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1)); //enable other interrupt get be done in group 3 PieCtrlRegs.PIEACK.all = PIEACK_GROUP3; } interrupt void Epwm3int_isr(void){ //epwm3 interrupt EALLOW; EPwm3Regs.ETCLR.bit.INT = 1; EDIS; EPwm3Regs.CMPA.half.CMPA=(Uint16)((sin((xn/CarryRatio+0.2/0.3)*2*PI)*ModRatio+0.5)*((SYSTEM_CLK/EpwmDiv)/(CarryRatio*F_Out*2)+1)); //enable other interrupt get be done in group 3 PieCtrlRegs.PIEACK.all = PIEACK_GROUP3; } //=========================================================================== // No more. //===========================================================================
Othink 发表于 2015-5-14 22:33
Othink 发表于 2015-5-14 22:39 关于compare的影子寄存器,第一次写入的话直接写入compare ,再次写入的话会被写入到影子寄存器,当设置的 ...
本版积分规则 发表回复 回帖并转播 回帖后跳转到最后一页
人才类勋章
时间类勋章
发帖类勋章
等级类勋章
4
39
0
扫码关注 21ic 官方微信
扫码关注嵌入式微处理器
扫码关注电源系统设计
扫码关注21ic项目外包